Jezte sezónně, třeba v restauraci na Florenci

V minulosti bylo běžné jíst, co zrovna bylo. Přes léto spousta ovoce a zeleniny, v zimě pouze ty druhy, které se podařilo zavařit či zamrazit. V 21. století jsme však zmlsaní a zvyklí, že i v prosinci si můžeme koupit jahody. Je to ale dobře? Výživoví odborníci se shodují na tom, že bychom se měli učit jíst více sezónně. Kdybychom opravdu jedli, co je v aktuálním období k dispozici, náš jídelníček by byl pestrý po celý rok. Líbí se vám tahle myšlenka? Pak byste určitě měli navštívit bistro v Praze v hotelu Botanique.

Kousek přírody uprostřed Prahy

Čtyřhvězdičkový pražský hotel Botanique se prezentuje jako lifestylový, možná by mu ale slušel i přídomek „přírodní“. I když se nachází ve velkoměstě, budete se v něm cítit jako v přírodě. Všude spousta zeleně, květin a dostatek prostoru. Od 1.6. je hotel zase v plném provozu a spolu s ním i jeho bistro & bar, kam můžete zajít třeba na dobrý oběd. Bistro & Bar v hotelu Botanique je vyhlášená restaurace na Florenci. Otevřeno je každý všední den od 11:00 do 14:00, což je doba přímo uzpůsobená pro zákazníky přicházející na oběd. Ti, kteří to mají daleko, mohou využít také služeb Dámejídlo.cz, restaurace přes ně rozváží. Tím se však ochudíte o jedinečnou atmosféru.

Moderně pojatá klasická jídla a sezónní pokrmy

Moderní restaurace v Praze 8 nabídne novodobě pojatá klasická jídla, typické delikatesy české kuchyně i původní recepty. Nechybí ani speciality šéfkuchaře – sezónní menu, které reflektuje, jaké potraviny či rostliny jsou v aktuální sezóně k dispozici. Ostatně, stálé obědové menu i týdenní menu si prohlédnete na webu. Každý den je ve výběru také jedno vegetariánské jídlo pro příznivce bezmasého stravování. S jídelníčkem budou spokojení milovníci pořádného masa, dietních ryb i lehkých salátů, které jsou na léto jako stvořené. Přijďte je sami vyzkoušet!

Publikováno: 20. 06. 2020

Kategorie: Dovolená v ČR | Zábava a volný čas

Autor: Adam Rýdl

Tagy: krokodýlí farma