Kam v „Budějicích“ za českou kuchyní a na dobré pivo? Do restaurace Vrbenská Točna!

Kdo zavítá do Jihočeského kraje, rozhodně by neměl minout České Budějovice. Téměř stotisícové statutární město protkané svébytnou atmosférou nabízí množství skvělých zážitků – a to nejen kulturní, ale i gurmánské. Odpověď na otázku, kam si zajít na perfektně vychlazený zlatavý mok a poctivé polední menu nebo specialitu z české i mezinárodní kuchyně nabízí oblíbená restaurace České Budějovice Vrbenská Točna. V podniku si mimo jiné vychutnáte pivo, které nečepují na každém rohu.

Poctivá domácí kuchyně vám peněženku neprovětrá

Základním kamenem menu českobudějovické restaurace a pivnice Vrbenská Točna jsou pokrmy z kvalitních surovin od výhradních dodavatelů. Jinými slovy vám zde naservírují poctivá česká jídla, nad kterými si pochutnáte, aniž byste ze dveří vycházeli „švorc“. Ceny jsou více než přijatelné, což platí také o nápojovém lístku. Aktuální polední menu České Budějovice najdete na stránkách vrbenskatocna.cz.

Jaké vám v Točně natočí pivo?

Vydatnou krmi je třeba spláchnout oroseným pivem optimální teploty. Vrbenská Točna je místem zaslíbeným pro milovníky vynikajícího Budějovického Budvaru. Skladování a čepování jde ruku v ruce s nejvyššími standardy – a kdo se nespokojí s klasickou výčepní desítkou, může své chuťové pohárky pohýčkat Kroužkovaným ležákem 12°. Kroužkovaný ležák 12° je pro mnohé hosty pádným důvodem, proč nabrat směr právě do pivnice České Budějovice. Mok na bázi českého sladu a žateckého poloraného chmele (tzv. červeňáku) se vyznačuje nezaměnitelným řízem – intenzivní, čerstvou a osvěžující chutí. Pivo je zároveň bohaté na aminokyseliny a vitamín B. Namlsali jsme vás? Pak není nic jednoduššího, než si udělat výlet do Českých Budějovic a zavítat do restaurace a pivnice zvané Vrbenská Točna!

Publikováno: 26. 09. 2020

Kategorie: Relaxace

Autor: Adam Rýdl